Hoe behoud je motivatie voor het fitnessen?

U bent hier:
Geschatte leestijd: 1 min

Fitness is in Nederland populairder dan ooit. Sportscholen floreren in deze tijd en worden zeer druk bezocht. Heb jij last van te weinig motivatie om te gaan sporten en jouw wekelijkse bezoek aan de fitnessschool te brengen? Dan ben je zeker niet de enige. Veel mensen hebben last van het feit dat ze eigenlijk wel willen sporten/fitnessen maar het uiteindelijk niet of te weinig doen.

Als fitness specialist in Breda weet Monné hier alles van en heeft hieronder een drietal tips opgeschreven om je motivatie te behouden en lekker te blijven fitnessen!

Sport samen met iemand

Naar boven
Zorg dat je samen met iemand naar de fitnessschool gaat. Als je alleen sport kan het soms saai worden en dan wordt de drempel hoger om te gaan. Als je met een vriend of vriendin gaat motiveer je elkaar om te gaan. Daarnaast kun je tijdens het sporten elkaar verder helpen en het maximale uit je fitnesssessie halen.

Kies een vast moment in de week

Naar boven
Sporten op een vast moment in de week zorgt voor structuur. Naar verloop van tijd ga je standaard uit van ‘dat moment’ in de week wanneer je gaat sporten. Dat maakt het makkelijk om te blijven gaan gezien je die tijd toch gereserveerd had voor de sportschool.

Heb de juiste verwachtingen en werk naar een doel

Naar boven
Fitnessen doen we met een reden. We willen iets bereiken en dat zorgt dat we daadwerkelijk gaan sporten. Het is belangrijk om wel de juiste verwachtingen te hebben voordat je start met fitnessen. Wil je afvallen of spieren kweken? Wil je een sterkere conditie opbouwen of een soepeler lichaam krijgen? Niet alle verwachtingen zijn in een paar weken te behalen. Dat je goed bezig bent staat vast, nu alleen nog het juiste tijdspad erbij kiezen.

Contact

Naar boven

Monné Zorg & Beweging
Industriekade 10
4815HD 10
0765810491

Was dit artikel behulpzaam?
Niet nuttig 0
Vorige: Tasworkout door Monné Zorg & Beweging