Balansdag

U bent hier:
Geschatte leestijd: 1 min

Tips voor een gezonde balansdag.

Naar boven

Heeft u ook zo’n heerlijke guilty pleasure als bijvoorbeeld een biertje, tapas of zoetigheid? Plan dan de volgende dag een balansdag in. Zo blijft je gewicht stabiel. Eet extra gezond en beweeg net even iets meer. Je krijgt minder calorieën binnen door bewuste keuzes te maken. Omdat je meer calorieën verbruikt door extra beweging, heb je de extra’s van de dag ervoor zo verbrand.

Je lichaam heeft voeding nodig om goed te kunnen functioneren. Het is dan ook niet de bedoeling om maaltijden over te slaan of erg weinig te eten. Ook op een balansdag zijn drie maaltijden met drie gezonde tussendoortjes de basis. Zorg voor eten dat goed vult en minder calorieën bevat. Denk bijvoorbeeld aan groente, volkoren producten en peulvruchten. Deze bevatten veel vezels en zorgen voor een vol gevoel. Daarnaast kun je ook meer bewegen dan normaal. Door bijvoorbeeld boodschappen te doen op de fiets, een keer extra te sporten of een wandeling na het eten.

Tips om mindere gezond eten uit de weg te gaan.

Naar boven
  1. Neem een extra boterham mee naar werk. Dat voorkomt snaaigedrag als je honger krijgt. Beter een extra boterham dan een reep of gevulde koek uit de automaat.
  2. Gebruik geen sauzen, deze bevatten vaak veel vet en suikers. Voeg wat extra kruiden toe om de smaak van je gerecht te verbeteren.
  3. Een gebakje of uitgebreide maaltijd is sneller verbrand als je blijft bewegen. Ga op de fiets naar het werk, neem de hele dag de trap en maak een lunchwandeling.
  4. Magere eiwitrijke producten zorgen voor een verzadigd gevoel. Ontbijt bijvoorbeeld met magere yoghurt of kwark met een stukje fruit.

Ontbijt: Roggebrood, licht Volkoren boterham, Magere yoghurt, Volkoren cracker of bijvoorbeeld Magere kwark.

Broodbeleg: Tomaat, Komkommer, Kipfilet, Schouderham, Magere Smeerkaas of bijvoorbeeld Rosbief/

Tussendoortjes: Mandarijn, Kiwi, Rijstwafel, Augurk of bijvoorbeeld een Appel.

 

“Een dagje minder na een dagje meer” Goede ‘balansdag’ producten

Contact

Naar boven

Monné Zorg & Beweging
Industriekade 10
4815HD 10
0765810491

Voeding

Was dit artikel behulpzaam?
Niet nuttig 0
Vorige: Couscous salade met Jaco van der Hart
Volgende: Hoe om te gaan met sociale contacten in deze tijd?